2023-08-25 16:45:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Sinan Akyüz ve Öğretim Üyesi Dr. Sümeyra Ayık koordinatörlüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ile Sivil Toplum Kuruluşu olan Gelecek Araştırmaları Enstitüsü’nün desteğiyle hazırlanan “Geleceği Düşün Harekete Geç” temalı proje ile gençlere sürdürülebilir gelecek için eğitim verildi.

Sümer Kampüsü Mimarlık Atölyesi’nde düzenlenen eğitimde farklı üniversitelerden bir araya gelen 20 öğrencide sürdürülebilir kalkınma amaçları konusunda farkındalık oluşturmak amaçlandı.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burak Asiliskender: “Birleşmiş Milletlerin (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ve küresel sorunlarla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla bu eğitimi düzenledik” dedi.

Küresel iklim krizinin herkesi ilgilendirdiğine değinen Asiliskender: “Önümüzde çok ciddi bir su krizi, bütün dünyayı sarsan demografik bir sorun olan göç ve doğayla ilgili problemler var. Bütün bu sorunları Birleşmiş Milletler ve birçok akademik organizasyon yana yana getirip, 17 hedefte toplamış durumda. Suyun kullanımından enerjiye, geri dönüşümden denizler altında yaşama gibi birçok hedef konmuş durumda bizlere düşende bu hedeflere ulaşmak için birlikte hareket etmeye çalışmak” dedi.

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında bilgiler vererek her gencin bu projelerden faydalanmasını gerektiğini söyledi.

Eğitim, İşletme Bölümü öğrencisi Bünyamin Polat’ın piyano resitali ile sona erdi.

Eğitime Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erk Hacıhasanoğlu, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Mimarlık Fakültesi Dekanı Burak Asiliskender, Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Sinan Akyüz ve Öğretim Üyesi Dr. Sümeyra Ayık, proje ekibinde yer alan AGÜ öğrencilerinden Almina Şen, Derya Kızılay, Didar Kemer, Sümeyye Sena Gizlenci, Hüseyin Altınsoy ve Mehmet Ümit Bilici ile öğrenciler katıldı.

Ayrıca proje sonrasında Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizasyonu ile katılımcı öğrenciler için Nevşehir’e gezi düzenlenecek ve katılımcıların yol, konaklama ve yemek bedelleri Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak.